Saat Kau Takluk Cinta Ini Episod TV3 – Intan Najuwa & Idris Khan

Kepala Bergetar Saat Kau Takluk Cinta Ini Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Saat Kau Takluk Cinta Ini Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama Saat Kau Takluk Cinta Ini dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Saat Kau Takluk Cinta Ini Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Saat Kau Takluk Cinta Ini Episod TV3

Drama adaptasi novel ‘Saat Kau Takluk Cinta Ini’ menerusi Sara Hezra bakal mengisi slot Samarinda TV3 mulai 20 Disember 2021. Menampilkan gandingan pelakon Idris Khan dan Intan Najuwa. Drama terbitan Kembara Sufi Sdn Bhd, arahan Zamri Zakaria, skrip oleh Eja Lorena. Bersiaran setiap Isnin hingga Khamis jam 10 malam dan juga bersiaran melalui perkhidmatan penstriman iQiyi pada hari yang sama selepas dicetak di TV3.

Sebuah drama Melayu baharu rancangan tv berdekatan berjudul Saat Kau Takluk Cinta Ini akan mula bersiaran pada 20 Disember 2021 ini bagi mengisi slot Samarinda di TV3 untuk mengemas kini drama Cukup Derita Itu 2.

Drama ini adalah edisi novel dengan identiti yang sama, Saat Kau Takluk Cinta Ini oleh Sara Hezra, diterbitkan melalui Kembara Sufi Sdn. Bhd. Pada 2019.

Click to Watch Episod

Saat Kau Takluk Cinta Ini

Tarikh Tayangan: 20 Disember 2021
Waktu Siaran: Isnin-Khamis, 10.00 malam
Rangkaian: Samarinda TV3
Penulis Novel: Sara Hezra
Penulis Skrip: Eja Lorena
Pengarah: Zamri Zakaria
Produksi: Kembara Sufi Sdn Bhd
Pelakon : Intan Najuwa, Idris Khan, Shakilla Khoriri, Syazwan Zulkifly, Wan Maimunah, Wafariena Roslan, Edika Yusof, Zarynn Min, Raja Azmi, Jasmin Hamid, Aleza Shadan dan ramai lagi, Raja Baizura,
Watak Pelakon
Intan Najuwa sebagai Haira Melissa
Idris Khan sebagai Rahhal Taufiq
Shakilla Khoriri sebagai Khadijah
Wafariena Roslan sebagai Kamelia
Wan Maimunah sebagai Hajah Jamiah
Syazwan Zulkifly sebagai Fakhril
Jasmin Hamid sebagai Datin Normah
Farhan Asri sebagai Rafael
Aleza Shadan sebagai Mak Long Nisah
Edika Yusof sebagai Dato Zhar
Qazem Nor sebagai Hamad
Zarynn Min sebagai Mak Ngah Damah
Jeri Ariffin sebagai Dato Harlan
Raja Baizura sebagai Puan Sally
Raja Azmi sebagai Mak Jah
Zul Salleh sebagai Tuan Ariffin
Asyiqin Zaed sebagai Nelly
Ariell Izz sebagai Faizal
Sri Idrina sebagai Ezaty
Nurhazirah Zulkifli sebagai Syasya
Saifullah Mohd Ghazali sebagai Gazi
Abdul Hadi Ibrahim sebagai Azwan
Lagu Tema (OST)
Takluk Cinta – Hafiz Suip
Takdir – Aliff Iskandar
Hebatnya Rasa Bercinta – Lakaa Idris

Sinopsis Saat Kau Takluk Cinta Ini

Mengisahkan Haira Melissa berubah menjadi dibuang melalui keluarganya sambil dituduh menculik tunang abang tirinya. Dia membawa dirinya ke sebuah kampung mencari rakannya tetapi dia tersesat dalam hujan lebat. Haira berlindung di sebuah pondok di kebun pisang. Dari situlah bermulanya pertemuan Haira dengan Rahhal.

Rahhal merupakan seorang remaja kampung yang berpengetahuan tinggi dengan diploma luar negara. Rahhal telah mendapat tugas yang luar biasa di ibu kota, tetapi dia mengorbankan cita-citanya apabila ibunya, Hajah Damiah diserang angin ahmar. Rahhal berazam untuk menjaga ibunya dan menguruskan tanah kebun pisang dan kolam ikan milik keluarganya.

Rahhal dan ibunya, Hajah Damiah telah diusir dari rumah nenek moyang dahulu kerana Tok Wan Damit melalui Mak Long Nisah dan anaknya Fakhril yang sangat berdendam dengan Rahhal sejak kecil. Fakhril mempunyai niat tersendiri untuk menyinggung perasaan Rahhal. Haira terharu dengan keikhlasan Rahhal yang sentiasa mengambil berat tentang dirinya.

Apabila Rahhal melamarnya, Haira menerima namun dia hanya mempunyai misteri yang disimpan dengan betul. Adakah ia akan mengancam mahligai cinta yang dibina oleh Rahhal dan Haira?

Sinopsis Novel Saat Kau Takluk Cinta Ini

Rahhal yang tiada keinginan terpaksa meninggalkan kerjayanya dan pulang ke kampung manakala ibunya jatuh sakit. Namun, kini Fakhril tidak menyukai kepulangannya. Fakhril bertindak menawan rumah tangga nenek moyangnya.

Rahhal kini tidak berputus asa tanpa masalah. Kekal teguh, dia mengembangkan tanah ibunya dengan bantuan mengusahakan kebun pisang dan kolam ikan.

Kehadiran Haira yang menumpang di pondoknya membuatkan jantung koronarinya mula disambut dengan penuh kasih sayang dan ternyata gadis jelita itu cenderung untuk bekerja keras membina kehidupan bersamanya. Manisnya kasih sayang tidak boleh diuji dengan kemiskinan. Cinta mereka tidak rosak.

Walaupun mereka telah dipeluk mesra dengan cara cinta, pengkhianatan Haira berubah menjadi diketahui. Rahhal kalap. Cinta yang terubat dalam hatinya berantakan. Hilang agama walaupun menyebarkan pembohongan dari wanita selembut Haira.

Tetapi Haira berkata dia perlu. Dia juga mungkin telah berbohong banyak perkara tetapi dia sama sekali tidak berbohong kepada emosi kasih sayangnya.

Rahhal memutuskan untuk menghalang cinta. Haira berikrar untuk kekal handal. Rahhal sudah selesai membalas dendam, Haira terus mencari lokasi yang sukar untuk disembunyikan.

Jiwa dan jasad terpisah tetapi apabila takdir mempertemukan mereka, adakah mereka akan bertemu untuk kali kedua? Bolehkah Rahhal memperbesarkan permohonan maaf atau adakah dia yang ingin merampas permohonan maaf daripada Haira Melissa?

Waktu Bersiaran

Jangan ketinggalan untuk menyaksikan drama Saat Kau Takluk Cinta Ini yang disiarkan setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 10.00 malam menerusi slot Samarinda di TV3 mula 20 Disember ini.

Poster-Saat-Kau-Takluk-Cinta-Ini