Dukun Diva Episod Astro Citra – Eyka Farhana & Nadia Aqilah

Kepala Bergetar Dukun Diva Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Dukun Diva Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama Dukun Diva dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Dukun Diva Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Dukun Diva Episod Astro Citra

Astro akan membawakan drama Melayu kejiranan baharu untuk 2021 bertajuk Dukun Diva: They Put The Sham In Shaman untuk mula ditayangkan pada 6 Disember 2021 di Astro Citra.

Selepas pencapaian Projek Anchor SPM dan I-Tanggang yang menjadi siri Astro Original sebelum ini, setiap koleksi asal lain akan mengesan penonton. Adakah ia akan menjadi trending seperti drama sebelum ini?

Astro Originals akan mempersembahkan mana-mana lagi drama baharu, Dukun Diva yang menggantikan I-Tanggang di Astro Citra saluran 108, setiap Isnin, jam sembilan.00 malam mulai 6 Disember 2021. Untuk pilihan peluang, anda juga boleh strim di Astro GO atau On Demand platform.

Dukun Diva ialah drama utama berdekatan yang menceritakan kisah ‘penipu wanita’ dan ‘anti hero’. Diarahkan dengan bantuan Ariff Zulkarnain dan konsep asal Alfie Palermo. Ia membariskan gabungan pelakon senior dan muda yang sangat mahir seperti, Nadia Aqila, Eyka Farhana, Emelda Rosemila, Tony Eusoff, Adlin Aman Ramlie, Siti Khadijah, Kahoe Hon, Aloy Paradoks dan banyak lagi.

Click to Watch Episod

Dukun Diva

Tarikh Tayangan: 6 Disember 2021 – 24 Januari 2022
Waktu Siaran: Isnin, 9.00 malam
Rangkaian: Astro Citra
Idea Asal & Lakon Layar: Alfie Palermo
Pengarah: Ariff Zulkarnain
Terbitan: Astro Shaw
Syarikat Penerbitan: Act 2 Pictures Sdn Bhd
Pelakon: Eyka Farhana, Nadia Aqilah, Tony Eusoff, Emelda Rosemila, Kahoe Hon, Siti Khadijah Halim, Aloy Paradoks, Adlin Aman Ramlie, Douglas Lim, Che Puan Juliana Evans, Sanjana Suri, Aziz M Osman, Mat London, Anas Ridzuan, Dee Al Hadi, Fadhli Masoot,

Watak Pelakon

Eyka Farhana sebagai Lola (Norlela Binti Hashim)
Nadia Aqilah sebagai Che Yah (Rubiah Samsudin)
Tony Eusoff sebagai Zul (Zulkarnain Lim Abdullah)
Emelda Rosemila sebagai Dato’ DD (Dahlia Deela Binti Idrus)
Kahoe Hon sebagai Daniel (Daniel Lim Bin Zulkarnain Lim)
Siti Khadijah Halim sebagai Baby Riena (Sabriena Lim Binti Zulkarnain Lim)
Aloy Paradoks sebagai Sarjan Anep (Hanif Bin Zulkifli)
Adlin Aman Ramlie sebagai Dato’ Saddiq (Muhd Saddiq Bin Jermal)

Lagu Tema (OST)

Lagu : Jangan Terlepas Pandang
Artis : Wani Kayrie
Komposer : Brendan Lim Seng Meng, Seow Seng Tack, Wee Zhen Yong, Asyraf Nasir
Lirik : Brendan Lim Seng Meng, Seow Seng Tack, Wee Zhen Yong, Asyraf Nasir

Sinopsis Dukun Diva

Menceritakan kisah Rubiah Samsudin atau bersama dengan identiti popularnya Che Yah tidak berkembang menjadi pelakon terkenal dan kini bekerja sebagai wakil khidmat pelanggan (GRO) gadis di sebuah kelab malam. Kebenaran itu membuatkan Che Yah sangat malu untuk berpindah ke rumah untuk bertemu keluarganya di kampung. Pada suatu hari, Che Yah mendapat nama daripada pusat kesihatan memaklumkan bahawa adiknya, Aishah bertukar menjadi kematian. Di sinilah pengganti dalam hidup Che Yah bermula apabila dia mendedahkan bahawa dia akan menghadapi anak saudaranya, Lola, seorang anak muda yang menderita.

Ketegangan mula timbul di kalangan Che Yah dan Lola. Pada masa yang sama mereka didatangi dengan cara Abang Long yang mengancam untuk membunuh Che Yah jika dia sekarang tidak membayar hutangnya. Mereka perlu mencari jalan untuk menyelesaikan hutang Che Yah dan menyimpan nyawa mereka. Lola mendapat idea itu. Jadi apa yang mereka lakukan? … ‘Mereka Meletakkan Syam Dalam Dukun’.

Kerana aktiviti itu, Che Yah berubah menjadi sangat malu untuk pergi ke rumah untuk memuaskan hati saudara-maranya di kampung. Pasti boleh dipandang rendah dengan menggunakan saudara-mara dan rakan-rakan yang mengenalinya.

Episod 1 (Rubiah Samsudin The Primadona) Episod 2 (Happy, Together, Forever) Episod 3 (Giselle, Oh Giselle) Episod 4 (Kita Family) Episod 5 (Camp Cinta Abadi) Episod 6 (Che Yah’s Beauty Cream) Episod 7 (You, Me and Jeju) Episod 8 (Mengejar Mimipi)

Waktu Bersiaran

Jangan lupa untuk saksikan kesemua lapan episod drama Dukun Diva yang bersiaran setiap hari Isnin jam 9.00 malam hanya di saluran Astro Citra 108. Selain itu, anda juga boleh tonton secara On Demand atau menerusi Astro Go.

 

dikun diva kepalatv