28 Hari Mencari Cinta Episod TV3 – Hannah Delisha And Aiman Hakim

Kepala Bergetar 28 Hari Mencari Cinta Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak 28 Hari Mencari Cinta Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama 28 Hari Mencari Cinta dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama 28 Hari Mencari Cinta Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

28 Hari Mencari Cinta Episod TV3

Drama 28 Hari Mencari Cinta yang membawakan Aiman Hakim dan Hannah Delisha akan disiarkan di slot Lestary TV3 mulai 23 Disember 2021, setiap hari Rabu hingga Sabtu pukul 9 malam di TV3.
Slot Lestary kali ini membawakan koleksi drama romantik komedi baharu untuk rancangan televisyen berhampiran berjudul 28 Hari Mencari Cinta dalam usaha mula bersiaran pada 23 Disember 2021 di TV3.

Drama ini disiarkan bagi menggantikan drama sebelum ini iaitu Gila-Gila Cinta dengan hasrat untuk menggandingkan 2 pelakon cemerlang khususnya Aiman Hakim dan Hanna Delisha yang nampaknya merupakan gandingan pertama mereka dalam drama bersiri antarabangsa.

Click to Watch Episod

28 Hari Mencari Cinta

Tarikh Tayangan: 23 Disember 2021
Waktu Siaran: Rabu-Sabtu, 9:00 malam
Rangkaian: Lestary TV3
Skrip: Anina Sahal, Mia Marziah, Norsyiella Annuar
Pengarah: Ng Ken Kin
Produksi: Orangetree Production Sdn Bhd
Pelakon: Hannah Delisha, Aiman Hakim, Elly Arifin, Muaz Fitri, Fiza Thomas, Ameerul Asyraf, Rahim Jailani, Aleza Shadan, Azman Jantan, Aishah Atan, Roy Azman, Khaty Azian.
Watak Pelakon
Hannah Delisha sebagai Saleha
Aiman Hakim Ridza sebagai Faisal
Elly Arifin sebagai Airin
Muaz Fitri sebagai Nasir
Fiza Thomas sebagai Intan
Ameerul Asyraf sebagai Daniel
Khaty Azian sebagai Asmira
Aleza Shadan sebagai Puan Maria

Sinopsis 28 Hari Mencari Cinta

Faisal tetap menunggu Saleh setiap 12 bulan walaupun Saleha sudah pun bertunang dengan orang lain. Faisal percaya takdir akan menyatukan kembali cinta mereka.
Saleh bertunang dengan Daniel dengan menggunakan kalangan pilihan saudara-mara tanpa mengira tidak suka Daniel menipunya.
Cinta lama bersemi selepas bertemu Faisal semula. Saleh untuk tempoh 28 hari pada Faisal untuk mengetahui kesalahannya, itu juga motif percintaan mereka putus sebentar tadi.
Faisal tidak lagi berputus asa mencari kesalahan dalam percintaannya sebelum ini dengan bantuan teman betulnya Nasir.
Drama 28 Hari Mencari Cinta mengisahkan Faisal yang bertemu sekali lagi dengan Saleh dan telah membuka kenangan antik dan Faisal ingin sekali lagi bercinta.

Saleh telah memberi syarat kepada Faisal dengan tempoh 28 hari untuk Faisal mencari kesalahannya, itu juga punca cinta mereka yang terputus suatu ketika dahulu.
Faisal menjadi resah memikirkan kesilapannya. Nasir memudahkan Faisal dengan bantuan bertanyakan soalan supaya Faisal dapat mengambil kira kesilapan Faisal terhadap Saleh. Mampukah Faisal mendapat kasih sayang jantung Saleha yang diabaikan lebih awal daripada itu?

Waktu Bersiaran

Jangan lupa untuk saksikan drama 28 Hari Mencari Cinta yang bersiaran setiap hari Rabu hingga Sabtu jam 9.00 malam di slot Lestary TV3. Selain itu, jika terlepas anda boleh saksikan di Youtube Drama Sangat sejurus selepas habis tayangan di tv.

28 Hari-Mencari Cinta tv3 saksikan